OR onderzoekt noodzaak sluiting Ysco

0

Onthutst waren de werknemers van ijsfabriek Ysco in Oosterhout toen bekend werd dat hun fabriek met sluiting wordt bedreigd. Inmiddels heeft deze emotie plaatsgemaakt voor strijdbaarheid, aldus OR-voorzitter Fons Jonkers. De ondernemingsraad onderzoekt of er alternatieven
zijn.

Door de sluiting, waarover het personeel begin deze week is geïnformeerd, dreigen 70 banen verloren te gaan. Het Belgische moederbedrijf Milcobel van Ysco meent dat de Oosterhoutse vestiging te klein is voor de wensen van grote klanten. De productie wordt volgens de plannen overgebracht naar twee grote fabrieken van Ysco in België en Frankrijk.
 
OR-voorzitter Fons Jonkers is verbaasd dat het besluit is genomen zonder eerst met de bonden en ondernemingsraad te overleggen. ‘We hebben een adviesaanvraag ontvangen, waarop we eind augustus worden geacht te reageren. De adviesaanvraag is dus heel erg laat verstuurd. We willen namelijk eerst kunnen onderzoeken of er alternatieven zijn. We zullen desondanks niet bewust aansturen op vertraging, maar willen deze aanvraag zorgvuldig afhandelen.’
 
De ondernemingsraad heeft inmiddels gesprekken gehad met twee adviseurs die de raad bijstaan met de behandeling van de adviesaanvraag. Ook zal er overleg zijn met de vakbonden over een eventueel sociaal plan voor de sluiting.
 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer