OR-verkiezingen: ‘Als je niks doet gebeurt er niks’

1

Veel OR’en zien als een berg tegen de verkiezingen op. Naast alle te regelen wettelijke zaken moeten ze ook nog eens campagne voeren.

Als OR-trainer daag ik zulke OR’en wel eens uit met de mededeling dat ze zich vooral herkiesbaar moeten stellen en vervolgens niks moeten doen. Dan worden ze vanzelf herkozen. Gelukkig gaat deze gedachte de meesten te ver. Maar wat nu te doen? 5 tips voor een succesvolle OR-verkiezing.

1. Zie de verkiezingen als een kans
Bij de OR-verkiezing kun je mooi onder de aandacht brengen wat de OR heeft bereikt. Wat was de toegevoegde waarde van de OR de afgelopen periode en waarom is het zo belangrijk dat dit werk wordt voortgezet? De lijst waarmee de OR zich in een zittingsperiode bezig hield blijkt dan ineens erg lang. Kortom, schrijf je eigen ‘in memoriam’. Zo’n kans krijg je niet vaak in het leven.

2. Maak het persoonlijk
Denk na tot wie je je richt. Wie willen we als kandidaat hebben? Wat komt er op het bedrijf af de komende periode en wat voor OR past daar het beste bij? Al snel ontstaat een profiel van het ideale OR-lid. Wellicht ben je het zelf. Anders schieten al snel namen van anderen te binnen. Maak een lijst met namen die je gaat benaderen en verdeel de namen onderling. Persoonlijk polsen is het meest effectief.

3. Ga je niet verdedigen
De angst bij OR-leden voor een persoonlijke benadering is dat ze verwijten krijgen: ‘Ik heb nooit iets van jullie vernomen. Het stelt allemaal niks voor. Jullie bereiken toch niks!’. Instinctief wil je je verdedigen. Doe dat nou eens niet. Daag die persoon uit zelf oplossingen aan te dragen: ‘Wat had je dan willen horen? Wat moet er beter? Wat wil je beïnvloeden?’ Je maakt de persoon eigenlijk al een beetje lid van de OR. Wellicht dat de animo om zich kandidaat te stellen toeneemt.

4. Maak er serieus werk van
Als je niks doet gebeurt er niks. Deze Cruijffiaanse uitspraak gaat zeker op voor de OR-verkiezingen. Ga eens bij elkaar zitten. Zet alles een op een rij, zoals bovengenoemde punten. Maar maak ook een planning. Het geeft een hoop rust als je alles hebt uitgedacht.

5. Heb er plezier in
In de trainingen die ik over verkiezingen heb gegeven heb ik al van alles voorbij horen komen. De energie en creativiteit die dan loskomt is gewoon leuk. Van stoelen in vlaggenmasten tot verkiezingsdoolhoven. Van OR-voetbaltoernooien tot aan ‘sta eens stil bij een stelling’-sessies. Ik ben ervan overtuigd dat ik de gekste en inspirerendste ideeën nog niet eens heb gehoord. Dus veel plezier en succes.

Boudewijn Koops, trainer/adviseur bij SBI training & advies

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

1 reactie

  1. Jan van Heugten op

    Ik ben al sinds ca. 7 jaar lid lid van de OR bij ons in het bedrijf. Daarvan ben is ca. 4 jaar voorzitter. Mij is opgevallen dat het erg moeilijk is om mensen te krijgen die in de OR willen zitten. Ook al werken er bij ons bedrijf ca. 150 mensen. De beste manier is inderdaad mensen persoonlijk benaderen.

Reageer