Plezier in werk een vereiste

0

Het CNV richt zich een week lang op de
noodzaak van Plezier in Werk. Meerdere activiteiten staan op het programma. ‘Want’, benadrukt CNV-voorzitter René Paas, ‘het plezier dat mensen nog in hun werk hebben, staat onder druk.’

De eerste activiteit in de Plezier-in-Werk-week, die vandaag (12 sept.) aanving, was de workshop voor leidinggevenden: ‘Wederzijds werkplezier, het kan’. Donderdag 14 september maakt het CNV tijdens het event ‘Het werken waard’ de winnaars bekend van de Droombaanwedstrijd. Deze winnaars krijgen de kans om één dag hun ‘droombaan’ tot uitvoering te brengen, inclusief het bijbehorende salaris.
 
Cao-agenda 2007
Daarnaast presenteert het CNV zijn cao-agenda voor 2007, waarin Plezier in Werk hoofdthema is. Zo komt het CNV onder de noemer ‘Het werken waard’ met concrete voorstellen voor zaken die het werkplezier van werknemers verhogen. De voorstellen worden ondersteund door de eerste resultaten van de Plezier in Werk-test die sinds 15 augustus te vinden is op de Plezier in Werk website.
 
Nadenken
CNV-voorzitter Paas: "Wij willen bevorderen dat mensen nadrukkelijker gaan nadenken over hun werk en wat hen levensvreugde verschaft. We moeten met z’n allen langer werken, dan kan dat werk maar beter leuk zijn. Plezier in Werk is een belangrijk onderwerp, maar gaat nog steeds gebukt onder het ‘luxe-imago’."De Plezier-in-Werk-week is bewust ná de zomervakantie gepland, omdat blijkt dat veel mensen in hun vakantie afstand nemen van de dagelijkse hectiek en daardoor gaan nadenken over wat ze verwachten in het leven. Paas: "Dat nadenken hoeft niet altijd te leiden tot verandering van baan of zelfs beroep, maar het kan mensen er wel toe bewegen hun eigen baan plezieriger of zinvoller proberen te maken. Daarvoor zijn echter wel randvoorwaarden nodig. Wij gaan ons daarvoor ongelooflijk hard maken, zowel in cao-onderhandelingen als in de polder."

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer