Tips voor betere band met achterban

0

Een aantal tips voor ondernemingsraden om het contact met de achterban te verbeteren.

 

– Herhaling van standpunten is niet erg
Te veel OR-leden denken dat het voldoende is om hun standpunt eenmaal te verkondigen. Medewerkers hebben echt niet de nieuwsbrieven van de afgelopen maanden in hun hoofd! Een standpunt als ‘De ondernemingsraad vindt het kantelingsproces op zich een goede zaak. Maar de OR vindt wel dat een uiterste inspanning geleverd moet worden om voor elke medewerker weer een passende functie te vinden’, moet voortdurend worden herhaald.
Geen nieuws is ook nieuws
Juist in hectische tijden laat een ondernemingsraad vaak lange radiostiltes vallen. Er is dan, sinds de vorige keer, niets nieuws te vertellen. Of er speelt wel van alles, maar dat is nog niet zeker. Voor medewerkers is het echter onacceptabel als er wel allerlei geruchten de ronde doen, de ondernemingsraad bijna dagelijks vergadert, maar er niets naar buiten komt!
Bedenk goed wie uw doelgroep is
Als een afdeling wordt verkocht of opgeheven, kan het van belang zijn met de werknemers daarvan apart te praten. Lang niet altijd hoeft alles met iedereen te worden gecommuniceerd.
Bedenk goed wat u precies van de doelgroep vraagt
Wilt u hen informeren, advies van hen hebben, of wilt u dat zij in actie komen? Dat maakt erg veel uit voor het middel dat gekozen wordt!
– Laat vooraf weten wat u met de mening van de achterban doet

Het kan erg vervelend worden als van de 400 mensen er 30 op een achterbanbijeenkomst komen, en daarvan 25 een bepaald standpunt van de OR eisen. Zeker als die 25 daar een persoonlijk belang bij hebben.

Zie ook het artikel: Betere Band

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer