UWV start met strategische OR

0

Uitvoeringsorganisatie UWV gaat eind van dit jaar – na de verkiezingen – van start met een strategische ondernemingsraad. Dat heeft de ondernemingsraad in overleg met de bestuurder besloten.

Reden hiervoor is om de medezeggenschap beter af te stemmen op de organisatorische verhoudingen binnen de onderneming. In het kort komt het er op neer dat de OR van UWV zich in hoofdzaak zal richten op strategische onderwerpen en op die onderwerpen die de divisies overstijgen.

Daarnaast krijgt iedere divisie een onderdeelcommissie die voor zijn eigen divisie OR-zaken zoals advies- en instemmingsaanvragen zal afhandelen. De OC’s zullen dan ook nagenoeg dezelfde bevoegdheden hebben als de OR. ‘Maar het zal af en toe ook best nog ingewikkeld worden’, aldus OR-voorzitter Wim Nypels. ‘Want wat is bijvoorbeeld een strategisch onderwerp en wat niet? En het zal ook voorkomen dat een onderwerp of besluit meerdere divisies betreft. In zulke gevallen willen we proberen dit op OC-niveau op te lossen en desnoods een ad hoc-commissie in te stellen. De praktijk zal echter leren of dit werkbaar is.’ Maar één ding is zeker. Nypels: ‘Voor onze nieuwe OR zoeken we meer dan ooit medewerkers met een strategisch inzicht.’
 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer