Wat is een belangrijke investering?

0

“De directie vindt dat de voorgenomen aanschaf van een tweetal bestelbussen niet valt onder het adviesrecht; het zou daarbij niet gaan om een ‘belangrijke investering’. De ondernemingsraad denkt daar anders over. Wie heeft gelijk?”

Wie er in dit concrete geval gelijk heeft, kunnen wij ook niet zeggen. Van belang zijn de gevolgen voor het personeel door het gaan werken met de nieuwe bussen en de reikwijdte van de financiële aspecten. Desnoods kunt u de rechter deze vraag voorleggen. Dat zou wel jammer zijn; er gaat veel tijd en energie verloren met dit soort welles-nietes discussies.

Kijkt u eerst nog eens naar deze algemene tips:

  • Heeft de OR ook een mening over deze kwestie? Met andere woorden, gaat het u alleen maar om het spel of ook om de knikkers?
  • Wat deugt er niet aan het plan, dat de directie het niet voor advies aan de raad durft voor te leggen?
  • Wat weerhoudt de OR ervan om ongevraagd te adviseren?
  • Hoe denkt de directie ‘waar voor zijn geld te krijgen’ als zij zichzelf de kans ontneemt om van de inbreng van de OR te profiteren?
 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer