Wat is een reorganisatie?

1

“De bestuurder houdt vol dat de door hem voorbereide reorganisatie niet onder het adviesrecht van de OR valt. Kan dat kloppen?”

Dat is zo zonder extra informatie moeilijk te zeggen. De vage term reorganisatie kent de wet niet, in artikel 25 WOR is sprake van meer concrete zaken als wijziging van werkzaamheden, uitbreiding of inkrimping en wijziging van bevoegdheidsverdeling. Doet een of meer van deze zaken zich voor én heeft de OR er een mening over, dan is er al gauw reden om aan te dringen op een adviesaanvraag. Er kan dan nog wel discussie ontstaan over de vraag of het voorgenomen besluit wel belangrijk genoeg is voor een adviesaanvraag. Dat laat zich het beste oplossen met de wedervraag waarom het dan wel belangrijk genoeg is voor de bestuurder om zich ermee bezig te houden.
 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

1 reactie

 1. har slabbers op

  in mijn bedrijf worden 4 medewerkers ontslagen. Zij worden elk individueel benaderd om een ontbindingsovereenkomst te tekenen, 2 hebben dit inmiddels al gedaan.
  Ik ben van mening dat de werkgever niet zelf mag bepalen wie hij doet ontslaan en dit moet gaan volgens het zogenaamde afspiegelingsbeginsel.
  Daarnaast is er in mijn geval sprake van instemmingdrecht voor een OR omdat hierin staat dat voor het vaststellen, wijzigen of intrekken van:
  instemmingsrecht nodig is bij regels voor het aanstellen, bevorderen of ontslaan van medewerkers.

  Zou graag weten of mijn stelling juist is.

  Gr. Har Slabbers.

Reageer