Wat moet de OR doen voor de achterban?

0

“Wat moet de OR wettelijk voor zijn achterban doen?”

Een OR is een gekozen vertegenwoordiging van het personeel, maar is eenmaal gekozen nagenoeg geheel vrij in zijn opstelling naar de vertegenwoordigden. In ieder geval is er geen stelsel van ‘last of ruggespraak’.

De WOR kent alleen enkele bepalingen over de communicatie met de achterban. De OR moet zijn agenda’s en notulen in de organisatie bekend maken en een jaarverslag verspreiden. De manier waarop is soms in het OR-reglement vastgelegd.

Voor de OR is het belangrijk om een goede communicatie met de achterban te voeren. Daarbij worden er zowel vanuit de OR als vanuit de achterban informatie en meningen uitgewisseld. Op die manier weet de OR wat er leeft en weet de achterban wat de OR doet.

U kunt middelen als nieuwsbrieven, intranet, het werken met contactpersonen op elke afdeling, achterbanvergaderingen rondom een actueel thema et cetera inzetten om het contact tussen OR en achterban te verbeteren.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer