Onderwerp: Reorganisatie

Een Ondernemingsraad(OR) krijgt vaak te maken met bedrijven die worden overgenomen, gaan fuseren of waar een reorganisatie plaatsvindt. Omdat deze onderwerpen dicht bij elkaar liggen en veel met elkaar te maken hebben, zijn deze gebundeld tot één categorie. Een OR heeft belangrijke taken bij fusies, reorganisaties en overnames. Dit heeft namelijk niet alleen gevolgen voor de organisatie, maar ook voor de hele medezeggenschap. Het is daarom belangrijk dat de OR vroeg betrokken wordt bij dergelijke situaties.

Artikelen over reorganisatie

Arbo
‘Onderzoek behalve korpschef ook minister’

Het onderzoek naar de geldverkwisting door de ondernemingsraad van de Nationale Politie moet zich niet alleen richten op oud-korpschef Gerard Bouman, maar ook op de minister van Veiligheid en Justitie. Dat wil bijna de gehele oppositie in de Tweede Kamer.

OR-werk
ING trekt stekker uit overleg met OR

ING heeft het overleg met de Centrale Ondernemingsraad over de voorgenomen reorganisatie gestaakt, dat meldt de Telegraaf. De bank zou de kosten willen drukken door IT-diensten te verplaatsen naar de Filipijnen, Roemenië, Polen en Slowakije.

OR-werk
ING snijdt fors in personeelsbestand

ING snijdt fors in zijn personeelsbestand. In Nederland vervallen 2300 voltijdsbanen, in België 3500 banen. Daarbij neemt ING in ons land ook afscheid van 950 extern ingehuurde krachten, voornamelijk IT-ers. In totaal worden zo’n 7000 medewerkers getroffen door de reorganisatie.

Arbeidsmarkt
ABN AMRO moet op zoek naar nieuwe leider

ABN AMRO moet op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Gerrit Zalm treedt volgend jaar af, hoewel zijn termijn nog doorloopt tot mei 2018. Nu de in 2008 genationaliseerde bank deels terug is op de beurs, wordt het tijd voor een nieuwe leider die nog voor een langere periode meekan, vindt de topman.

Arbeidsmarkt
COR organiseert werkonderbreking Tata Steel

De COR van Tata Steel organiseert samen met de bonden op 15 september aanstaande een werkonderbreking van een uur om te protesteren tegen het feit dat het personeel buiten gesprekken wordt gehouden over een mogelijke fusie. De werkonderbreking dient als waarschuwing voor verdere stappen.

Reorganisatie
Bakkers bundelen krachten

Bakkerijorganisaties Bakkersland en Borgesius bundelen hun krachten. De familie Borgesius neemt daarbij alle aandelen Bakkersland over van investeerder Parcom Capital. De bakkerijen gaan verder onder de naam Borgesius-Bakkersland. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt.

Arbeidsmarkt
OR NBD Biblion adviseert positief

Bij het servicebedrijf voor de openbare bibliotheken NBD Biblion in Zoetermeer verdwijnen veertig arbeidsplaatsen. Het bedrijf heeft een reorganisatie aangekondigd die op 1 juli gereed moet zijn. Aanleiding zijn de teruglopende budgetten van de bibliotheken, de klanten van NBD Biblion.

1 2 3 57