Onderwerp: Reorganisatie

Een Ondernemingsraad(OR) krijgt vaak te maken met bedrijven die worden overgenomen, gaan fuseren of waar een reorganisatie plaatsvindt. Omdat deze onderwerpen dicht bij elkaar liggen en veel met elkaar te maken hebben, zijn deze gebundeld tot één categorie. Een OR heeft belangrijke taken bij fusies, reorganisaties en overnames. Dit heeft namelijk niet alleen gevolgen voor de organisatie, maar ook voor de hele medezeggenschap. Het is daarom belangrijk dat de OR vroeg betrokken wordt bij dergelijke situaties.

Artikelen over reorganisatie

OR-werk
COR tegen sluiting glasfabriek Schiedam

De Europese centrale ondernemingsraad van flessenfabrikant Owens Illinois heeft negatief geoordeeld over het voorgenomen besluit van de directie om de vestiging in Schiedam te sluiten.

Reorganisatie
Bonden mogen OR-stukken Monuta inzien

Uitvaartbedrijf Monuta en de ondernemingsraad moeten FNV en CNV stukken overleggen over een reorganisatie, waaronder de adviesaanvraag aan de OR. Met de informatie willen de bonden een tweede kort geding aanspannen tegen Monuta.

Reorganisatie
Vakbonden: ‘Monuta lapt de WOR aan zijn laars’

Uitvaartonderneming Monuta en de ondernemingsraad van het bedrijf vinden dat de adviesaanvraag over een reorganisatie bij Monuta primair een zaak is tussen de directie en de OR. Maar vakbonden CNV en FNV eisen in kort geding dat ze ‘alle relevante informatie’ willen hebben over de reorganisatie.

Reorganisatie
Kwart banen op de tocht bij TMG

Ongeveer een kwart van de banen staat op de tocht bij Telegraaf Media Groep. De directie van TMG wil de redacties van De Telegraaf, de regionale bladen en Metro in één organisatie onderbrengen.

1 2 3 58