Onderwerp: Reorganisatie

Een Ondernemingsraad(OR) krijgt vaak te maken met bedrijven die worden overgenomen, gaan fuseren of waar een reorganisatie plaatsvindt. Omdat deze onderwerpen dicht bij elkaar liggen en veel met elkaar te maken hebben, zijn deze gebundeld tot één categorie. Een OR heeft belangrijke taken bij fusies, reorganisaties en overnames. Dit heeft namelijk niet alleen gevolgen voor de organisatie, maar ook voor de hele medezeggenschap. Het is daarom belangrijk dat de OR vroeg betrokken wordt bij dergelijke situaties.

Artikelen over reorganisatie

Reorganisatie
Vakbonden: ‘Monuta lapt de WOR aan zijn laars’

Uitvaartonderneming Monuta en de ondernemingsraad van het bedrijf vinden dat de adviesaanvraag over een reorganisatie bij Monuta primair een zaak is tussen de directie en de OR. Maar vakbonden CNV en FNV eisen in kort geding dat ze ‘alle relevante informatie’ willen hebben over de reorganisatie.

Reorganisatie
Kwart banen op de tocht bij TMG

Ongeveer een kwart van de banen staat op de tocht bij Telegraaf Media Groep. De directie van TMG wil de redacties van De Telegraaf, de regionale bladen en Metro in één organisatie onderbrengen.

Arbo
‘Onderzoek behalve korpschef ook minister’

Het onderzoek naar de geldverkwisting door de ondernemingsraad van de Nationale Politie moet zich niet alleen richten op oud-korpschef Gerard Bouman, maar ook op de minister van Veiligheid en Justitie. Dat wil bijna de gehele oppositie in de Tweede Kamer.

OR-werk
ING trekt stekker uit overleg met OR

ING heeft het overleg met de Centrale Ondernemingsraad over de voorgenomen reorganisatie gestaakt, dat meldt de Telegraaf. De bank zou de kosten willen drukken door IT-diensten te verplaatsen naar de Filipijnen, Roemenië, Polen en Slowakije.

OR-werk
ING snijdt fors in personeelsbestand

ING snijdt fors in zijn personeelsbestand. In Nederland vervallen 2300 voltijdsbanen, in België 3500 banen. Daarbij neemt ING in ons land ook afscheid van 950 extern ingehuurde krachten, voornamelijk IT-ers. In totaal worden zo’n 7000 medewerkers getroffen door de reorganisatie.

Arbeidsmarkt
ABN AMRO moet op zoek naar nieuwe leider

ABN AMRO moet op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Gerrit Zalm treedt volgend jaar af, hoewel zijn termijn nog doorloopt tot mei 2018. Nu de in 2008 genationaliseerde bank deels terug is op de beurs, wordt het tijd voor een nieuwe leider die nog voor een langere periode meekan, vindt de topman.

1 2 3 57