Hoe pakken wij de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden aan?

0

“Inmiddels is gebleken dat de werknemers van de onderneming waarmee we sinds 1 januari zijn gefuseerd (zelfde CAO) over aanzienlijk betere secundaire arbeidsvoorwaarden beschikken. De werkgever wil dat nu terugdraaien onder het motto ‘gelijke monniken, gelijke
kappen’.”

De nieuwe onderneming neemt alle rechten en verplichtingen van de oude ondernemingen over. Dus ook de arbeidsvoorwaarden van de werknemers die – ook al gaan ze de bepalingen van de CAO te boven – inmiddels het karakter van een verworven recht hebben. Dat er behoefte is tot het gelijktrekken van arbeidsvoorwaarden voor medewerkers van gefuseerde ondernemingen is begrijpelijk. Maar dat kan ook betekenen dat die van de ‘lagerbetaalden’ worden opgetrokken naar het hogere niveau. Als daarvoor de bereidheid of de middelen ontbreken, moet er worden gezocht naar een redelijk compromis. Daartoe behoort in ieder geval een zorgvuldige afbouwregeling.
 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer