Verzet COR Unilever tegen uitbesteden werk

0

FNV Bondgenoten dreigt acties bij Unilever uit te breiden als het concern de werkgelegenheid niet garandeert. De Centrale ondernemingsraad (COR) staat achter de vakbond.

Vorig jaar adviseerde de COR negatief over de plannen van Unilever om het werk van de afdelingen human resources (HR) en financiële administratie uit te besteden. Het concern legde het advies naast zich neer. Nu het outsourcen wordt uitgevoerd, rommelt het bij de twee afdelingen.

Medio juli legden dertig medewerkers van de financiële administratie het werk neer om baangarantie af te dwingen. FNV Bondgenoten dreigt nu de acties uit te breiden naar de afdeling HR. De COR staat achter de vakbond. ‘Nog niet iedereen is onder de pannen en dat moet wel gebeuren’, aldus COR-voorzitter Bert Bams. 

FNV Bondgenoten eist een baangarantie voor de circa 25 medewerkers van de financiële administratie die nog geen andere baan hebben. Unilever weigert de garantie af te geven, maar wil wel praten over een sociaal plan. Bams: ‘Ik kan me voorstellen dat Unilever die garantie niet afgeeft, maar ze kan ook zeggen dat er geen gedwongen ontslagen vallen. Dan zeg je het net wat anders en win je terrein. Maar dat doen ze dus niet.’
De COR buigt zich nu over implementatieadviesaanvragen van het uitbesteden van de twee afdelingen naar India, Polen en Tsjechië. Bams: ‘Medewerkers mogen mee met hun afdeling naar het buitenland, maar dan tegen een lokaal salaris. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De kernvraag is of de werknemers in Nederland een andere fatsoenlijke baan krijgen.’
 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Over Auteur

Redactie ORnet

De redactie van ORnet zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van van innovatieve, inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over OR gerelateerde onderwerpen.

Reageer