OR brievenboek, wet en werk

Veel leden van de ondernemingsraad vinden het niet altijd makkelijk om hun gedachten richting de bestuurder,u00a0de achterban, de andere or-leden, de or-trainer of de vakbond goed op papier te zetten. Vooru00a0voorbeeldbrieven ofu00a0memou2019s zocht de ondernemingsraad zich rot op het internet, belde collega-ondernemingsraden en dieu00a0kwamen dan met voorbeelden die zij weer helemaal moesten herschrijven.
Delen:

Het OR brievenboek biedt de ondernemingsraad een breed aanbod aan praktisch bruikbare voorbeeldbrieven en een enkel voorbeeldverslag. Het OR-brievenboek is als volgt opgebouwd. Het volgt zoveel mogelijk het stramien van de Wet op de ondernemingsraden en de brieven zijn verdeeld over negen hoofdstukken met elk 15 brieven en/of voorbeeldverslag. De brieven hebben de vorm van een memo tenzij zij extern bedoeld zijn.

Het OR-Brievenboek levert goed gereedschap voor ondernemingsraadsleden en anderen rond de medezeggenschap,ook de bestuurder en de afdeling HR of P&O kan er wat aan hebben. Maar ook de OR-trainer, adviseur en vakbondsbestuurders kunnen er mee aan de slag. Het boek kan een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de medezeggenschap en de organisatie van het OR-werk. Ook actuele thema’s en een beleidsmatige benadering kun je er uithalen.

De voorbeelddocumenten zijn voor kopers van deze uitgave ook online beschikbaar.

Meer informatie & bestellen

Dit vind je misschien ook interessant