Slechts een kwart van de werkenden weet wat de Wet Werk en Zekerheid voor hun persoonlijke situatie betekent. Dat blijkt uit de Randstad WerkMonitor, een landelijke steekproef onder 810 werkenden.
Circa twee op de vijf werkenden (39%) geeft aan helemaal niet op de hoogte te zijn van de wet. De onwetendheid over de WWZ is het grootst onder laagopgeleide werknemers. 55% van deze werknemers weet niet wat de wet voor zijn of haar persoonlijk werksituatie betekent.
De meeste werkenden (twee derde) verwachten door de overheid geïnformeerd te worden over de Wet Werk en Zekerheid. Iets minder dan de helft van de werkenden ziet (ook) een rol voor de werkgever weggelegd; (45%) verwacht dat de werkgever hen hierover zal informeren.
Werkenden zijn niet enthousiast over de nieuwe wet. De hervorming van het ontslagrecht zorgt volgens twee derde(67%) dat de kans op een vast contract kleiner wordt. Opvallend is dat de jonge generatie werkenden (tot 35 jaar) hier wat positiever tegenaan kijkt; 46% verwacht dat de kans op een vast contract juist groter wordt door de WWZ.
Bron: Randstad
Geef een antwoord