Onze organisatie wil gaan werken met ‘360 graden feedback’ als onderdeel van de gesprekscyclus met de leidinggevende. Medewerkers vragen collega’s daarbij om feedback op een aantal punten. De tool is vrijwillig en zal geen gevolgen hebben voor de positie van de medewerker. De uitkomsten worden ook niet vastgelegd in het personeelsdossier, als de medewerker dat niet wil. Is dit dan alsnog instemmingsplichtig?
Inderdaad valt het vaststellen van nieuwe elementen zoals 360 graden feedback onder instemming conform WOR art. 27 1.g: een regeling op het gebied van de personeelsbeoordeling.
Check: eenduidig en helder geformuleerd?
Het lijkt erop dat deze regeling zorgvuldig ingevoerd wordt en er zijn ook veel voorstanders voor 360 graden feedback. Wat je als ondernemingsraad wilt met de instemmingsaanvraag is checken dat alles eenduidig en helder geformuleerd wordt en dat er ook gekeken wordt naar een aantal voorwaarden om die 360 graden feedback in te vullen.
Vaak stelt de ondernemingsraad de achterban in de gelegenheid om mee te denken voor goede voorwaarden. Zo draagt de or via dit instemmingsverzoek bij aan het draagvlak voor de nieuwe regeling.
- Bovenstaande vraag is beantwoord via de gratis vragenservice van ORnet, mede mogelijk gemaakt door het CAOP. Heb je ook een vraag? Ga naar de vragenservice.
Lees ook:
- Slagen met je communicatiebeleid: tips voor de or
- Elkaar aanspreken in de or: kritiek of feedback?
- Instemming wijziging beoordelingssysteem (jurisprudentie)
De online-trainingen van ORnet Academy
Om de or ook in deze bijzondere tijden te ondersteunen, biedt ORnet Academy online trainingen aan. Zo kun je je als or-lid vanuit je huis blijven ontwikkelen! Bekijk ons aanbod van online trainingen.
Het OR Jaarboek 2020 geeft helder en bondig een praktische uitleg aan bevoegdheden, werkwijze en faciliteiten van de ondernemingsraad. Het boek helpt ieder lid van een ondernemingsraad om efficiënt en snel de informatie te vinden die hij of zij nodig heeft.
Geef een antwoord