Starten met een OR

Om een goede start met medezeggenschap te maken, bieden wij een compleet pakket voor de oprichting van een ondernemingsraad. Het complete pakket bestaat uit een adviestraject om een ondernemingsraad op te richten, inclusief een handig boek over or-verkiezingen, de eerste training van de net gekozen or om snel en goed geïnformeerd met het or-werk te starten. Om de or verder te ondersteunen bieden we het vakblad OR magazine en de online database Toolkit medezeggenschap.
Hieronder volgt een beschrijving van de diverse onderdelen van het complete pakket. De onderdelen van het pakket zijn eventueel ook los verkrijgbaar.

ADVIESTRAJECT STARTEN MET OR

Dit adviestraject begint met een oriënterend gesprek met de directie en een aantal medewerkers om de wijze van inrichten van medezeggenschap binnen de organisatie te bespreken. In het adviestraject komen de volgende zaken aan de orde:
  • Instellen voorbereidingscommissie
  • Opstellen voorlopig reglement
  • Enthousiasmeren medewerkers
  • Werven kandidaten
  • Organiseren verkiezingen
  • Installatie ondernemingsraad

OR EN VERKIEZINGEN

Het boek biedt een goede ondersteuning bij het organiseren van or-verkiezingen.

BASISCURSUS MEDEZEGGENSCHAP

Een incompany Basiscursus medezeggenschap voor de net gekozen or. Deze basiscursus zorgt ervoor dat de nieuwe ondernemingsraad snel thuis raakt in de wetgeving (WOR) en werkwijze van de or. Het overleg met de bestuurder en de communicatie met de achterban vormen belangrijke aandachtspunten in de training. De training wordt toegespitst op de situatie van de organisatie van de startende or.

OR MAGAZINE

Hét tijdschrift voor leden van ondernemingsraden en andere vormen van medezeggenschap: inspirerend, informatief, opiniërend, betrokken en betrouwbaar!

KENNISBANK OR IN DE PRAKTIJK

Met deze kennisbank krijg je snel en betrouwbaar antwoord op al jouw or-vragen, ben je altijd op de hoogte van actuele wet- en regelgeving en beter onderlegd om je or-werk goed te doen.
Geïnteresseerd in het complete pakket Starten met een or? Neem dan contact op met:

Roel van Rijk
roelvanrijk@vakmedianet.nl
06-20134361

Meer informatie

Van dit pakket is ook een brochure beschikbaar (pdf). Download vrijblijvend.

Je kunt je alvast oriënteren op het starten met een ondernemingsraad met de whitepaper Starten met een ondernemingsraad.

Is er al een or en streef je naar verdere optimalisering? Bekijk dan zeker het pakket ‘Verder met het or-werk’

Heb je al een or, maar ben jij nieuw als or-lid en wil je in korte tijd op gelijkwaardig niveau kunnen meedenken en meebeslissen? Bekijk dan het pakket ‘Nieuw in de or’