Vrijstelling werkzaamheden, geldt dat ook voor or-werk?

Vrijstelling werkzaamheden, geldt dat ook voor or-werk?

Mijn baan eindigt binnenkort door een vaststellingsovereenkomst. Hierdoor ben ik vrijgesteld van werkzaamheden tot de einddatum van mijn arbeidsovereenkomst. Kan ik mijn werk voor de ondernemingsraad nog blijven uitvoeren?

Vrijstelling werkzaamheden, geldt dat ook voor or-werk?

Uit de rechtspraak komt naar voren dat een (eenzijdige) non-actiefstelling voor de reguliere werkzaamheden niet betekent dat het or-lidmaatschap daarmee eindigt. Van belang is welke afspraken hierover zijn gemaakt. Vrijstelling van werkzaamheden betekent over het algemeen vrijstelling van alle werkzaamheden voor de organisatie. Activiteiten voor de ondernemingsraad zijn immers ook gewoon werkzaamheden voor de organisatie.

Afspraken

Het is daarom logisch dat je niet langer verplicht bent om je or-werk te verrichten. Of je je or-werk nog wel zou mógen uitvoeren, hangt af van de afspraken. Als daar niet over gesproken is bij de onderhandelingen over de vaststellingsovereenkomst, zou ik aanraden hierover alsnog in gesprek te gaan met de werkgever.

De vragenservice wordt vanuit het CAOP gecoördineerd door Harry Hartmann. Het CAOP biedt trainingen aan voor betekenisvolle medezeggenschap en biedt ambtelijke ondersteuning voor ondernemingsraden. Ook een vraag over de ondernemingsraad en medezeggenschap? Stel ‘m aan de vragenservice!

Lees ook: