De ondernemingsraad van de toekomst

De ondernemingsraad van de toekomst

De arbeidsverhoudingen binnen ondernemingen veranderen in rap tempo! Niet alleen de ondernemer moet inu00a0het glas van de toekomst kijken, maar ook de medewerker van nu moet meer en meer de u2018creatoru2019 van zijn eigenu00a0loopbaan worden! Ook kunnen we constateren dat het beeld van de nieuwe medewerker binnen de ondernemingu00a0van nu ontstaat. Deze is meer en meer op zoek naar de onderneming die bij hem/haar past en pleegt veel eerderu00a0exit als dat in zijn/haar carriu00e8relijn nodig is.

Het betekent dat ook de ondernemingsraad zich zal moeten aanpassen en dus ook mee moet veranderen. Van een soort “politieagent” in de zin van de oude Wet op de ondernemingsraden (WOR) zal de veranderslag moeten worden gemaakt naar de strategische en dus ook in het strategisch beleid van de onderneming meedenkende or. Een or die zijn meerwaarde aantoont door een constructieve maar ook kritische “sparringpartner” van de ondernemer te worden.

Dat betekent van een gemiddelde or een stevige krachtsinspanning, maar tevens ook een geweldige uitdaging om een substantiële rol in de ontwikkelingsrichting van de onderneming en de medewerker daarin te spelen!

In dit boek geeft Peter Heijmann zijn toekomstvisie gecombineerd met de nodige praktische handvatten voor bestuurders, ondernemingsraden en or-leden die met deze veranderende, maar ook zeer boeiende materie, te maken krijgen.

> Meer informatie/bestellen