ORnet lanceert vernieuwde website

ORnet lanceert vernieuwde website

ORnet.nl is geheel vernieuwd! Met verdiepingsartikelen en checklisten helpt ORnet jou op voorsprong in het uitoefenen van je werk als OR-lid.

Professioneel, betrouwbaar en direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk. Dat zijn de kernwoorden van de vernieuwde website van ORnet. ‘Hiermee bieden we een compleet en overzichtelijk platform, waarmee we OR-leden ondersteunen in het uitoefenen van hun taak op een professionele manier’, zegt uitgever Laura Driezes. ‘Dat doen we met praktische tips en uitleg hoe wet- en regelgeving toe te passen in de praktijk. Or-leden kennen hun rechten wel, ze willen vooral weten hoe ze daar goed gebruik van kunnen maken.’

Integratie Kennisbank OR in de Praktijk

De nieuwe website van ORnet.nl is direct ook een integratie met de kennisbank OR in de praktijk. Veel handige artikelen, documenten en stappenplannen uit deze kennisbank zijn ondergebracht in de collecties van ORnet. ‘Door het samenvoegen van deze twee websites vinden OR-leden alle benodigde informatie op één plek’, zegt Driezes. ‘ORnet houd je op de hoogte van het laatste nieuws over medezeggenschap en ondersteunt in het uitoefenen van de taak met praktische tools en checklisten.’ De komende maanden worden er steeds meer artikelen vanuit de kennisbank toegevoegd aan ORnet.nl.

Hier een aantal handige tips om de site beter te benutten.

Tip 1. Gebruik de collecties

Een zoekbalk op een website kan makkelijk zijn om iets snel te vinden, maar het geeft niet altijd het beste resultaat weer. Daarom hebben we de site nu ingericht per onderwerp – wat we de collecties zijn gaan noemen. Bovenin vind je de thema’s: WOR, OR-werkwijze en Arbo. Als je informatie wilt over arbeidsomstandigheden en personeelsbeleid, ga dan naar Arbo. Daar is een hele collectie over arbo, VGWM-beleid en RI&E. Daarin staat alle informatie die je nodig hebt; van achtergrondartikelen tot checklisten. Meer over het advies- en instemmingsrecht vind je weer bij het thema WOR.

Bekijk alle collecties >

Tip 2. Gebruik de checklisten

Of je nu net begint als startend OR-lid of al jarenlange ervaring hebt in de medezeggenschap, het is altijd verstandig om je acties goed te controleren. Daarom hebben we ruim 50 checklisten op ORnet die je kunt gebruiken bij het maken of controleren van beleid. Denk bijvoorbeeld aan een stappenplan bij or-verkiezingen, de aandachtspunten bij een fusie of overname en de aandachtspunten bij beoordeling van een RI&E.

Ga naar de checklisten >

Tip 3. Abonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Misschien ben je nieuwsbrief-moe of ben je selectief in de nieuwsbrieven waar je op abonneert. De nieuwsbrief van ORnet is dan een tip, want de redactie houdt bij welke ontwikkelingen rondom medezeggenschap je niet mag missen. En we informeren je niet alleen, we bieden je ook direct de praktische tools. Als nieuwsbrieflezer ben je als eerste op de hoogte. Aanmelden doe je hier.

Neem snel een kijkje! Heb je feedback of een goede tip, mail dan ornet@vmnmedia.nl