'Breng risico's hoger loon snel in kaart'

'Breng risico's hoger loon snel in kaart'
Pixabay

Terwijl vakbond FNV het tijd vindt voor een loongolf in Nederland, doen werkgevers er volgens adviesbureau Mercer goed aan de financiële risico's door de verhoging van het minimumloon snel in kaart brengen. 'Niets doen betekent vrijwel zeker dat het bedrijfsresultaat onder druk komt te staan', zegt het bureau op basis van Prinsjesdagberekeningen.

Volgens Mercer raakt de verhoging van het minimumloon met 10,15 procent per 1 januari 2023 veel meer mensen dan gedacht en gaat het ook meer geld kosten dan op grond van de minimumloonsom zou worden verwacht. Het zou gaan om circa 11,2 miljard euro. Dat bedrag bestaat uit extra loonkosten en een bijkomende stijging van verzekeringspremies.

Loongebouw

De verhoging van het minimumloon zorgt volgens Mercer bij veel werkgevers voor een opwaartse druk op het gehele loongebouw. Daar waar het start- of instroomsalaris gelijk is aan het minimumloon, zullen naar verwachting ook de schalen daarboven moeten worden aangepast.

Volgens Bart Brenninkmeijer van Mercer Nederland zal voor de lagere salarisschalen de verhoging rond de 10 procent liggen, aflopend naar 3 tot 4 procent naarmate de salarisniveaus hoger liggen.
‘Je wordt er als werkgever min of meer toe gedwongen, zelfs als het minimumloon bij jou niet aan de orde is en er beleidsmatig geen directe koppeling is tussen inflatie en loonsverhoging. Want overal zullen de salarissen gaan stijgen. Doe je als werkgever niets, dan loop je het risico dat medewerkers uiteindelijk vertrekken’, zegt Brenninkmeijer.

Looneis FNV ‘gigantisch stom’

De looneis van vakbond FNV, die voor nieuwe cao’s automatische prijscompensatie in de lonen wil zien, is ‘gigantisch stom’. Dat zei Jacco Vonhof, voorman van MKB-Nederland, deze week bij Nieuwsuur in een reactie op de voorstellen van de bond. Een automatische compensatie zou nu neerkomen op een loonsverhoging van 12 procent.

Volgens De MKB-voorman zou er een duidelijke scheiding moeten komen tussen energie-inflatie en 'gewone' inflatie. Bij de hogere energierekening zouden de nieuwe maatregelen van de overheid soelaas moeten bieden. De gewone inflatie zouden werkgevers wel kunnen compenseren. ‘Dit alles bij elkaar optellen is gigantisch stom’, zei Vonhof.

Lees ook:

Eerder liet ook ondernemersorganisatie VNO-NCW zich negatief uit over de vakbondseis. Daarbij werd gewezen naar de pijn die in de jaren 70 werd gevoeld toen een automatische prijscompensatie een loon-prijsspiraal op gang bracht. Hogere lonen werden doorberekend in de prijzen waardoor alles nog duurder werd, wat weer tot hogere looneisen leidde.

FNV: 'Er is een winst-prijsspiraal'

Vakbond FNV vindt de voorgestelde verhoging van het minimumloon te laag en ijvert voor automatische prijscompensatie in nieuwe cao’s. De bond waarschuwt dat er te weinig aandacht is voor de middeninkomens. Dat de looneisen een loon-prijsspiraal in de hand zouden werken ontkent de FNV.

Volgens FNV-vicevoorzitter Zakaria Boufangacha is er juist sprake van een winst-prijsspiraal en hebben werkgevers te lang te weinig geïnvesteerd in aantrekkelijk werk. Het is daarom volgens Boufangacha tijd voor een loongolf.

Verandertrajecten, zo maak je ze succesvol!

Reorganiseren, herstructureren en fuseren... Soms sta je er als OR-lid volledig achter, en volg je moeiteloos de stappen die de bestuurder zet. Maar er zijn ook veranderingen waar je het nut minder van inziet. Pak daarom als OR nu de regie in het overleg en word aanjager van een echt succesvol verandertraject. Hoe? Dat leer je in een interactieve studiedag van bedrijfskundige Rob Latten op 11 oktober 2022. Bekijk het programma en overtuig jezelf!

Lees meer over

Zwembad-or in de bres voor betere cao: staken voor gelijkwaardige betaling

Zwembad-or in de bres voor betere cao: staken voor gelijkwaardige...

Werknemers van het Geusseltbad in Maastricht staken al 8 weken voor een gelijke beloning als hun collega's binnen dezelfde organisatie. Hoewel deze...

Or-lid ontslagen wegens schending privacy

Or-lid ontslagen wegens schending privacy

Een werkneemster en or-lid, verantwoordelijk voor urenregistratie, camerabewaking en huisregels, wordt ontslagen wegens ernstige privacyschending. De...

Beeld: Shutterstock

Europees Hof: toeslag voor overuren ook bij parttime werk

Het onderscheid tussen parttime- en fulltimewerknemers bij overwerktoeslag is niet langer toegestaan, oordeelt het Europese Hof van Justitie in een...

Beeld: Shutterstock

Geen instemming nodig bij ploegendienstregeling in de cao?

Is een (tijdelijke) wijziging van een ploegendienstregeling die is opgenomen in de cao een instemmingsplichtig besluit? In de rubriek Jurisprudentie...

Beeld: Shutterstock

Conflict over vakantiedagen na dienstverband: rechter geeft werknemer...

Na het einde van het dienstverband ontstaat een conflict over openstaande vakantiedagen. Omdat de werkgever geen goede administratie kan overleggen,...

Beeld: Shutterstock

Zorgaanbieder mag van rechter 11 werknemers verplicht overplaatsen...

Een zorgaanbieder in Noord-Holland wil vanwege ondermaats presteren en weigeren een verklaring tot verbetering te ondertekenen 11 werknemers van een...

(Een deel van) Het team van Sprengers. Vlnr: Suzanne Broens, Gabi Stouthart, Rudi van der Stege, Jasper de Waard, Loe Sprengers, Dennis Schwartz, Annette Terpstra en Pauline Burger. Foto: Koos Groenwold.

50 jaar Sprengers Advocaten: hoe rechtszaken inhoud geven aan de Wor

De Wor is niet in beton gegoten, maar biedt kaders waarbinnen de medezeggenschap zich kan bewegen. De rechtspraak geeft invulling aan deze wet, omdat...

Beeld: Shutterstock

Rechter: aftoppingsregeling voor oudere medewerkers in sociaal plan...

Sociaal plannen bevatten vaak een aftoppingsregeling voor ontslagvergoedingen. Een oudere medewerker vond dit onterecht, omdat hij minder zou krijgen...