Annelie Bijpost nieuwe voorzitter MNO

Annelie Bijpost nieuwe voorzitter MNO

Het bestuur van de Stichting Multinationale Ondernemingsraden-overleg (MNO) heeft in december bekend gemaakt dat Annelie Bijpost hun nieuwe voorzitter is. Daarmee volgt Bijpost Mathi Bouts op.

Annelie Bijpost is werkzaam bij KLM en al vele jaren lid van de medezeggenschap van KLM. Naast senior purser is zij ook voorzitter van de or-commissie voor privacy. Annelie ‘ziet het als uitdaging om het MNO verder uit te bouwen en met veel enthousiasme het platform blijvend van betekenis te laten zijn voor de daarbij aangesloten ondernemingsraden en daarbuiten. De bij het MNO aangesloten ondernemingsraden vertegenwoordigen ruim 600.000 werknemers in Nederland’ (bron: MNO).

Voorganger

Haar voorganger Mathi Bouts is 11 jaar voorzitter geweest van het MNO. Ook hij was daarbij tevens actief in de medezeggenschap van KLM, grotendeels als cor-voorzitter. Daarvoor werd hij in 2010 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Zijn inzet was de samenwerking tussen de aangesloten ondernemingsraden te stimuleren, maar ook om samen te werken met de andere bij medezeggenschap betrokken partijen.

Het MNO dankt hem voor zijn bijdrage aan de verdere professionalisering en profilering van het MNO tot toonaangevend netwerk en kenniscentrum van ondernemingsraden van grote multinationals binnen Nederland.

Binnenkort verschijnt er op dit platform een interview met Annelie Bijpost, onder meer over haar nieuwe functie als voorzitter van de Stichting MNO.