Nieuw arbo-contract

Wij hebben sinds een aantal jaren een contract met een arbodienst. Moet de jaarlijks (stilzwijgende) verlenging van het ongewijzigde contract met de arbodienst ter instemming aan de or worden voorgelegd?
Delen:

De verlening van het contract moet inderdaad ter instemming aan de ondernemingsraad worden voorgelegd. De or kan door voortschrijdend inzicht, waaronder klachten van medewerkers, nieuwe vereisten aan de Arbowetgeving het contract ter discussie stellen. Wanneer ze ontevreden geluiden horen kan het een belangrijk instemmingsmoment zijn. Het contract kan bijvoorbeeld worden aangepast, of ze gaan in gesprek met een nieuwe arbodienst.

De vragenservice wordt vanuit het CAOP gecoördineerd door Harry Hartmann. Het CAOP biedt trainingen aan voor betekenisvolle medezeggenschap en biedt ambtelijke ondersteuning voor ondernemingsraden.

Ook een vraag over de ondernemingsraad en medezeggenschap? Stel ‘m aan de vragenservice!

Landelijke VGWM-dag op 9 maart 2023

Als ‘vaste commissie’ voor veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu komt er veel op je af op het gebied van arbo en beleid. Behalve corona lijken stress en burnouts ook steeds meer op een epidemie. En hoe kunnen mensen veilig blijven werken, thuis en op kantoor? Tijdens de 20e editie van de Landelijke VGWM-dag op 9 maart 2023 praten onze experts je helemaal bij over alle belangrijke VGWM-onderwerpen.

Bekijk het complete programma!

Dit vind je misschien ook interessant