Or-leden kiezen weer hun 'Partners of Choice'

Or-leden kiezen weer hun 'Partners of Choice'

Vanmiddag staat het tweede digimagazine van Partner of Choice - OR online. Welke opleidingbureaus, advocatenbureaus en organisatieadviesbureaus worden door de leden van ondernemingsraden het best gevonden, letterlijk en figuurlijk?

Voor het tweede jaar op rij peilde Vakmedianet deze dienstenmarkt van de voornaamste ‘toeleveranciers’ voor ondernemingsraden. Op basis van wat de ‘klant’ kiest: het ondernemingsraadslid dus. In meerderheid zijn dat or-voorzitters of –secretarissen, maar ook ambtelijk secretarissen en ‘gewone’ or-leden blijken deze taak geregeld op zich te nemen.

Hen werd gevraagd welke bedrijven ze kennen in deze markt, welke van die organisaties hun voorkeur hebben en wat daarvoor de voornaamste gronden zijn. De meerderheid van de respondenten is zelf betrokken bij de inkoop van de or-opleidingen, adviezen en overige diensten.

Meest gevraagd: opleiding en advies

Wat opvalt is dat de opleidingsbureaus veruit het meest gezocht worden. Daarna volgen op enige afstand de organisatieadviesbureaus, advocatenkantoren en Arbo-dienstverleners en daarachter weer de pensioenadviseurs.

Dit levert overzichten op van de top-vijf meest genoemde leveranciers in de diverse categorieën, plus in enkele gevallen ook de uitdagers die daar net tegenaan zitten. Wie zijn die winnaars, wie de uitdagers? Lees het in ons digimagazine. En lees vooral ook de interviews met de partners!